Почетна Вести СПЦ извади свој бренд на вино на пазарот
СПЦ извади свој бренд на вино на пазарот

СПЦ извади свој бренд на вино на пазарот

580
0

Српската патријаршија влегува во бизнисот со вино и на пазарот почна да продава свое вино, под брендот „Литургиско вино“.

Произведено е во Патријаршиската подрумска винарија во Сремски Карловац. Одлуката да се најде во промет ова вино ја донел Патријаршискиот управен одбор.

Виното е пакувано во специјални шишиња од 1л, 0.7 Л и 0.2Л, со специјално дизајнирана етикета. Сe продава по цени за малопродажба и на големо. 1 литар во малопродажба е 660 српски динари, или околу 6 евра.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *