Почетна Политичка теологија Спасеновски: Процентот на религиозно население во Македонија е исклучително висок

Спасеновски: Процентот на религиозно население во Македонија е исклучително висок

148
1

Александар Спасеновски, професор на Правниот факултет, Јустинијан Први беше гостин во емисијата Детектор.

Спасеновски вели дек општеството во Македонија генерално е многу порелигиозно од општествата во западна Европа. Спасеновски смета дека тоа е резултат и на традиционалниот пристап на граѓаните кон религијата.

Коментар(1)

  1. Prvo trebashe da bidat prezentirani KRITERIUMITE po koi e izmeren procentot na religioznost na naselenieto!
    Religioznost li e da se odi 2 pati na crkva vo godinata i edansh domashna slava?
    Religioznost li e ako pri anketa na dali veruvash vo BOG, pozitven odgovor dale 80% od ispitanicite?
    Najdobar pokazatel za religioznosta e brojot na vernici vo hramovite vo nedelite, a ushte pogolem ona sho ni se sluchuva vo opshtestvoto sekojdnevno.
    Dodeka pak, najgolem pokazatel za religioznosta e spremnosta da se pomogne ne a blizhniot svoj!

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *