Почетна Вести Христијанство Синодот на МПЦ-ОА одлучува дали ќе има став за Референдумот?
Синодот на МПЦ-ОА одлучува дали ќе има став за Референдумот?

Синодот на МПЦ-ОА одлучува дали ќе има став за Референдумот?

173
1

Владиците на Македонската православна црква – ОА, денеска одлучуваат дали и каков став ќе заземат пред референдум на 30 септември.

Според инфорациите на „Религија.мк“, станува збор за редовна синодска седница на која се очекува да присуствуваат речиси сите Архиереи на МПЦ-ОА.

Македонската православна црква изминативе години секогаш имаше став дека треба да се зачува уставното име Република Македонија.

Изминатиов период јавноста очекуваше Синодот на МПЦ-ОА да се произнесе за актуелната политичка состојба. Засега единствен кој јавно зборува против Договорот со Грција и Референдумот е владиката Агатангел.

Коментар(1)

  1. MPC e štaka na koja se oslonuva državata .Taa e državna tvorevina i potreba na državata i poradi toa taa mora da ima stav kakov go ima državata a nikako sprotiven ili poprečen.Stavot na državata taa mora da go samo pozdravi , a nikako da go komentora ili korigira.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *