Почетна На иста страна РЕЛИГИЈА.МК дознава: Светската верска конференција од 3 до 5 ноември во Битола
РЕЛИГИЈА.МК дознава: Светската верска конференција од 3 до 5 ноември во Битола

РЕЛИГИЈА.МК дознава: Светската верска конференција од 3 до 5 ноември во Битола

544
0

Македонија и годинава ќе биде домаќин на светските верски претставници, кои во рамки на четвртата Светската верска конференција , ќе дебатираат за меѓурелигискиот и меѓуцивилизациски дијалог

Svetska verska„Религија.мк“ дознава дека четвртата светска верска конференција годинава е се одржи од 3 до 5 ноември во Битола.

Една од темите на ќе се зборува е и делото на Свети Климент Охридски, за кој Македонија одбележува 1100 години од неговото упокојување.

Засега нема информации кои се ќе присуствува на оваа четврта светска верска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог. Но таа се очекува секако да предизвика големо внимание, особено што се одржува во годината во која меѓуверскиот дијалог е една од централните теми во светот.

 

/РЕЛИГИЈА.МК

 

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *