Почетна Галерија РЕЏЕПИ: Нема поголема награда од она да бидеме фактор децата да растат во мир
redzepi 16
redzepi 15
redzepi 14
redzepi 13
redzepi 12
redzepi 11
redzepi 10
redzepi 9
redzepi 8
redzepi 7
redzepi 6
redzepi 5
redzepi 4
redzepi 3
redzepi 2
redzepi 1

РЕЏЕПИ: Нема поголема награда од она да бидеме фактор децата да растат во мир

114
0

Поглаварот на Исламската Верска Заедница, Сулејман Реџепи ја прими наградата „За животно постигнување“, што ја доделува американскиот Претседател, Доналд Трамп.

Поглаварот Реџепи е првиот од Македонија кој ја добива оваа престижна награда. Наградата му ја врачи претставник на универзитетот од Флорида за неговите заложби за градење мир и толеранција.

-Денес нашата обврска како народ, но и како верници треба да биде синхронизирана со американските заложби за зачувување на стабилноста на земјата и за чекорење на Македонија како наша мултиетничка држава напред кон евроатланските интеграции. Тоа е и мој личен стремеж, како теолог и водач на муслиманите во Македонија. Нема поголема награда од онаа да бидеме клучен фактор за нашите деца да растат во мир, благосостојба, меѓусебна почит и толеранција, рече поглаварот на ИВЗ, примајќи ја наградата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *