Почетна Вера Протопсалтот Сековски од Ресен стана почесен ѓакон
re 5
re 1
re 2
re 3
re
re 6
re 7
re 8
re 9
re 10
re 11
re 12
re 13
re 14

Протопсалтот Сековски од Ресен стана почесен ѓакон

690
0

Ипоѓаконот Константин Сековски, доби почесен ѓаконски чин, а ракополагањето го изврши Преспанско-пелагонискиот митрополит г. Петар.

Сековски е долгогодишен протопсалт и основач на хорот Свети Ахил Преспански во Ресен, како и активен член во црковниот и Епархискиот управен одбор.

Богослужбата беше збогатена со милозвучните песнопенија и молитвите на хоровите Св. Агатангел Битолски и Св. Ахил Преспански, велат од преспанско пелагониската епархија.

ГАЛЕРИЈА:

/ПППЕ.МК

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *