Почетна Вести Регион Преставник на Елбасанската метрополија на Албанска Православна Црква на посета кај Македoнците во Голо Брдо (ФОТО)
steblevo-1-225x300
crkva-sv-nikola-steblevo-golo-brdo-225x300
crkva-sv-nikola-selo-steblevo-300x225
steblevo

Преставник на Елбасанската метрополија на Албанска Православна Црква на посета кај Македoнците во Голо Брдо (ФОТО)

468
3

Свештеникот Хелидон Демири од Елбасанската метрополија на Албанска Православна Црква денеска го посети Студено и Стеблево областа Голо Брдо.

Пречекан беше од Македонците кои живеат во областа Голо Брдо. Намерата на посетата беше средба со Православното населени во црквата Св. Никола во село Стеблево, областа Голо Брдо село со голема традиција и одржа и литургија.

/Весник Илинден Тирана

Коментар(3)

  1. Зашто не објавите интервју Васељенског Патријарха “Политици”?

  2. Опа!!!! Сега ви е Вселенски бидејќи ви одговара тоа што го изјави во интервјуто кое го објавивте како победничко знаме! А само неколку дена пред тоа го фрлавте во ќош и пишувавте за него секакви погрдни работи, одземајќи му го достоинството како “Прв меѓу еднаквите”.
    Ах, бре, кој не ве знае скапо ќе ве плати. Ама за среќа, нашиот народ убаво ве знае

  3. патријархот Вартоломеј не сака да биде “Прв меѓу еднаквите”, туку да биде патријарх над сите патријарси односно православен папа

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *