Почетна Вести Христијанство Поворки нема да има, но Вечниот Бог ќе се пее
Поворки нема да има, но Вечниот Бог ќе се пее

Поворки нема да има, но Вечниот Бог ќе се пее

164
0

Поради пандемијата за утре се откажани Бадниковите поворки, кои изминативе неколку години беа најголемиот настан со учество на децата во пресрет на Христовото раѓање.

Но, од организацијата Бадникови поворки за оваа година испраија апел во кој на 6 јануари во 12.00 часот, порачуваат верниците и децата, каде и да се наоѓаат да ја запеат бадниковата песна вечниот Бог.

-Каде и да се наоѓате, запрете за миг и запејте Вечниот Бог слезе и во Дева се всели,, Свет Свет, Свет си Пресвет Господи. Божокната песна да не сплоти во силна заедничка молитва за подобра година за сите, стио во апелот.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *