Почетна Вести Повик за обединување на верските лидери од Белгија
Повик за обединување на верските лидери од Белгија

Повик за обединување на верските лидери од Белгија

96
0

Православниот митрополит на Брисел, Атинагор, кој е епископ на Вселенската Патријаршија ги повика сите религиозни лидери во Белгија да се обединат и со сите сили да застатан против тероризмот.

Тој ги повикува сите добронамерни, без разлика на тоа од која вероисповест се да станат „борци“ против тероризмот и пратеници на мирот.

atinagora belgija-Терористите не ја нападнаа Белгија. Терористите ја нападна Европа. Тие удрија на целиот свет, изјавил Владиката.

-Ги повикувам сите луѓе на светот, независно дали се Христијани или не, да станат борци против тероризмот. Да постанеме едно тело наспроти таа бура на ужасот која ја поплавува планетата. Во таа војна, која беше објавена од тероризмот кон Европа, ние ќе бидеме пратеници на мирот, изјавил Атинагора.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *