Почетна Вести Христијанство Потребни се донации за доизградба на црквата на МПЦ во Дортмунд
Потребни се донации за доизградба на црквата на МПЦ во Дортмунд

Потребни се донации за доизградба на црквата на МПЦ во Дортмунд

427
0

Верниците на Македонската православна црква од Дортмунд Германија, успеаја да во најголем дел да ги завршат градежните работи од изградбата на новиот храм на црковната општина Свети Кирил и Методиј.

Почнувајќи од 08 јануари 2019 до 08.април.2019г беше изградена целата конструкција на Црква и сега таа е подготвена за покривање.

Црковниот одбор и отец Душко Пецов велат дека се потребни средства за да продолжи изградбата со покривање и уредувањето.

-Потребни ни се средства, Ваша помош-донации за да успееме во реализацијата. Апелираме до сите заедно да ја покриеме целата Црква потребна ни е заедничка помош и затоа е овој апел донации, вели отец Душко.

Оние кои се заинтересирани за донација, тоа можат да го направат преку следниот лин. ДОНАЦИЈА

И преку сметка:

-IBAN-DE 65 4405 0199 0321 006876
BIC-DORTDE 33XXX
Sparkasse Dortmund
PayPal: Spende@mpc-dortmund.de

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *