Почетна Вести Поглаварот на ИВЗ на меѓународна конференција за мир во Њујорк
ivz 1
ivz 2
ivz 3
ivz

Поглаварот на ИВЗ на меѓународна конференција за мир во Њујорк

129
0

Поглаварот на Исламската Вреска Заедница, х. Сулејман еф. Реџепи и тетовскиот муфтија Ќани Несими учествувале на меѓународната конференција посветената на одностите на САД и исламскиот свет, која се одржала во Њујорк.

Станува збор за значајна меѓународна конференција на која се дебатирало за односите на исламот во светот. На конференцијата зборувал и генералниот секретар на Светската религиозна конференција за мир, Вилјам Вендли, кој зборувал за вредностите на исламската религија.

На оваа конференција поглаварот на ИВЗ имал неколку средби со претставници на исламски организации.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *