Почетна На иста страна Поглаварите на црквите и верските заедници, заедно во Стоби
Поглаварите на црквите и верските заедници, заедно во Стоби

Поглаварите на црквите и верските заедници, заедно во Стоби

264
0

Поглаварите на црквите и верските заедници споменати во македонскиот Устав на покана на директорот на Комисијата за односи со верските заедници Даријан Сотировски биле во посета археолошкиот локалитет „Стоби“.

-Заедничката посета беше оценета и како одлична можност освен за непосредно запознавање со ова исклучително национално културно богатство и за продлабочување на меѓуверскиот дијалог, но и за испраќање на порака до целокупната јавност дека културното богатство ширум нашата татковина е големо, а секоја голема чест значи и голема одговорност, како за граѓаните за почитување, така и за институциите за негување, одржување и промовирање, велат од Комисијата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *