Почетна Вера Почна изградбата на нова Црква во Пробиштип
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Почна изградбата на нова Црква во Пробиштип

322
0

Брегалничката епархија на Македонската Православна Црква ќе добие уште еден храм. Во Пробиштип почна изградбата на нова црква посветена на „Света Троица“

Црквата се наоѓа во населбата Пробиштип во Пробиштип. Осветувањето на Камен темелникот го извршил Митрополитот Брегалнички,г. Иларион со свештеници на оваа епархија.

На почетокот на изградбата на новата црква присуствувал и Премиерот Емил Димитриев, кој е Пробиштип.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *