Почетна Вера Почна градбата на новиот манастир во Ропотово – прилепско
Почна градбата на новиот манастир во Ропотово – прилепско

Почна градбата на новиот манастир во Ропотово – прилепско

215
1

Македонската православна црква ќе добие уште еден манастир во Прилепско. Камен-темелникот на почетокот на градбата го осветил надлежниот митрополит г. Петар.

Новиот манастир ќе биде граден во селото Ропотово – прилепско, и ќе биде уште еден храм во составот на Преспанско-пелагониската епархија.

На осветувањето на камен-темелникот присуствувале голем број верници.

Новиот манастир ќе биде посветен на Свети Атанасиј Велики.

ГАЛЕРИЈА:

Коментар(1)

  1. Spremete gi parickite sto gi sobravte i ke gi sobirate vo idnina, za vladikata Petar…moze ke vi ostavi kolku za svekicki da si kupite….

    Za vasa informacija, da znaete kolku pari se imaat sobrano i kolku temeli se imaat iskopano niz Avstralija i tolku, taka se e ostanato…a parickite nigde gi nema:)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *