Почетна Вера МПЦ-ОА Почна градбата на новата црква на МПЦ-ОА во Германија
germanija dortmund
crkva dortmund 1
crkva dortmund 2
crkva dortmund 3
crkva dortmund 4
crkva dortmund 5
crkva dortmund 6
crkva dortmund 7
crkva dortmund 8

Почна градбата на новата црква на МПЦ-ОА во Германија

295
1

Црковната општина на МПЦ во Дортмунд „Свети Кирил и Методиј“ ќе добие нов храм. Архиепископот Стефан заедно со митрополитот Тимотеј и надлежниот  митрополит за Европа на МПЦ-ОА, Пимен го осветија камен-темелник на нова црква на МПЦ-ОА во Дортмунд – Германија.

На овој голем ден за македонската дијаспора во Германија присуствуваа голем број верници.

-И за да бидат радостите комплетни тука е секако и Црковната управа, кои ми даваат безрезервна поддршка, секогаш до мене секако и Вие моето богатство верниот народ од целата околина ,моја сила моја поткрепа, моја надеж. Господ да Ве благослови сите кои го збогативте овој св.чин со Вашето присуство. Ви благодарам на сите за искрените честитки и сите Вие кои од оправдани и благословени причини бевте отсутни, сите ние сме едно цело една заедница и само сложни со љубов и вера ќе одиме напред и ќе успееме во нашите намери. Госод Бог да не благословува сите и да не чува од секакво зло, вели Отец Душко Пецов, свештеник на МПЦ во црковната општина во Дортмунд.

Коментар(1)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *