Почетна Вести По векови исчекување, изложена Исусовата гробница
По векови исчекување, изложена Исусовата гробница

По векови исчекување, изложена Исусовата гробница

257
0

За првпат по повеќе векови, научниците ја откопале површината која се смета дека била гробницата на Исус Христос.

grobГробницата се наоѓа во Базиликата на Светиот Гроб во стариот дел на Ерусалим и била покриена со мермерна плоча од 1555 година наваму, а веројатно и векови пред тоа.

-Мермерот која ја покриваше гробницата беше изваден и бевме изненадени од количеството на материјал за пополнување под него“, изјавил археологот Фредрик Хајберт.

„Тоа ќе биде долга научна анализа, но конечно ќе можеме да ја видиме оригиналната карпеста површина на која, како што пренесува традицијата, било положено телото на Христос, потенцирал тој.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *