Почетна Вера МПЦ-ОА Пимен, Јосиф и пак Јосиф ја продолжија традицијата на заедничка служба за денот на Светите Тројца Архиереи
pimen avstrija
pimen avstrija 2
pimen avstrija 1
pimen avstrija 10
pimen avstrija 9
pimen avstrija 8
pimen avstrija 7
pimen avstrija 6
pimen avstrija 5
pimen avstrija 4
pimen avstrija 3

Пимен, Јосиф и пак Јосиф ја продолжија традицијата на заедничка служба за денот на Светите Тројца Архиереи

776
0

Јосиф Тетовски и Јосиф Кумановски му биле гости на владиката Пимен во црковната општина на МПЦ-ОА во Виена Австрија.

Тројцата архиереи заокружија еден круг од три години по ред заедничко служење за денот на Светите тројца Архиереи. Првата заедничка служба беше во Тетово, потоа во Куманово и годинава во Виена, каде надлежен митрополит е Владиката Пимен.

Отец Пимен, преку својот Фејсбук веќе најави дека традицијата ќе продолжи, а следната заедничка служба за овој празник ќе биде во Гостивар, каде надлежен епархиски архиереј е Јосиф Тетовски.

Заедничката света Златоустова литургијата година се одржа во храмот св. Наум Охридски во Виена, Австрија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *