Почетна Вести Патријархот Кирил бара забрана за рекламирање алкохол
Патријархот Кирил бара забрана за рекламирање алкохол

Патријархот Кирил бара забрана за рекламирање алкохол

111
0

Рускиот патријарх Кирил побара да се забранат сите реклами во јавните медиуми кои се однесуваат на алкохолот.

Кирил предупрел дека за голем дел од свемествата во Русија најголема беда предизвикуваат наркоманијата и алкохолизмот, но и покрај тоа во медимуте стојат рекламите за алкохолните производи.

-Во врска со тоа ја сметам достојна за поддршка иницијативата за законска забрана и долгорочно ограничување или потполно исклучување на рекламите во средствата за јавно информирање, а кои го уништуваат човечкто здравје, изјавил Кирил во Москва.

-Уверен сум дека оваа ситуација е неопходно да се реши. Темата за харкоманијата и алкохолизмот мора да биде актуелна за сите органи на власта. Од решавање на овој промблем зависи не само здравјето на нашата нација, туку и опстојот на нашиот народи и држава, изјавил Кирил.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *