Почетна Анализа Пастор Филип Иванов за абортусот – Господ не е непријател на жената, туку Господ е сила на жената

Пастор Филип Иванов за абортусот – Господ не е непријател на жената, туку Господ е сила на жената

433
0

Пасторот на Евангелската црква Филип Иванов објави видео во кое говори за абортусот и прикажува друга перцепција на истиот. Видеото е одговор на последната одлука за промена на законот за абортус, откако Собранието не дозволи учество во дебатата на верските заедници.

-Еве мој придонес кон дебатата за абортусот, зашто им забранија на попови и оџи, ама заборавија да спомнат пастори 🙂 „Абортусот, во крајна мера, е смртоносна форма на дискриминација. “ „За некои жени, Господ станува пријател и по извршен абортус“, напиша пасторот Иванов од Евангелската црква на Фејсбук.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *