Почетна Вести Папата преку Твитер упати пораки за мир
Папата преку Твитер упати пораки за мир

Папата преку Твитер упати пораки за мир

38
0

Во Твитер пораката на папата Фрањо од 10 јануари 2017 година, Светиот Отец изразува надеж дека нашите земји и луѓе кои живеат во нив, ќе пронајдат повеќе можности како заеднички би работеле за вистински мир.

Светиот Отец во Твитер пораката ја посвети повторно на мирот, истакнувајќи дека не може да има вистински мир, ако секој секогаш и исклучиво инсистира на своите права, а при тоа да не се грижи за доброто на другиот.

papa-gulab

Овие кратки мисли на Папата го содржат она што го пишува и во пораката за Светскиот ден на мирот.

Меѓу другото во таа порака ги повторува зборовите на својот претходник, блажениот Павле VI: Мирот е единствената вистинска насока за човечкиот напредок, а не тензиите предизивикани од амбициозните национализми, ниту пак насилните освојувања, како и ни репресиите, кои служат како упориште на лажниот граѓански поредок.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *