Почетна Коментар Отец Пимен за грчките националисти: Ах безумност чудна на 21 век
Отец Пимен за грчките националисти: Ах безумност чудна на 21 век

Отец Пимен за грчките националисти: Ах безумност чудна на 21 век

624
0

Владиката Пимен во свој стил им одговори на грчките националисти, исмевајќи го скандалозниот постер со кој се најавува големиот митинг во Пиреја, крај Атина во одбрана на името Македонија.

Отец Пимен забележал дека крволочниот волк, како што е претставена Македонија на постерот има лакирани нокти.

Еве го неговиот коментар.

Грциве што не го даваат името на Македонија, дали ќе ни го дадат името на маникирот-педикирот шо му ги средувал црвените нокти на волкот?
Оти има наши луѓе на лето по плажите кај нив, па чисто да си го изрекламираат.
Ах безумност чудна за 21ви век, напиша отец Пимен на Фејсбук.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *