Почетна Коментар Отец Пимен им одржала лекција по Христијанство на грчките националистички владици
Отец Пимен им одржала лекција по Христијанство на грчките националистички владици

Отец Пимен им одржала лекција по Христијанство на грчките националистички владици

831
0

Европскиот митрополит на МПЦ-ОА, Владиката Пимен им одржа лекција по христијаннство на грчките националистички владици.

Отец Пимен на својот Фејсбук ги праша грчките владици дали ќе застанат и на портата од Рајот, кога Бог ќе одлучи да не прими во Царството Небесно.

Еве го масетралниот Фејсбук статус на отец Пимен:

-И сега браќа архиереи од ГПЦ да ве прашам на денешен:
Ќе стоите ли и на портите на Рајот ако Господ Бог одлучи да нè прими во Царството Небесно, како денес што стоите на Синтагма и не нè сакате во ЕУ?
Ќе роптате ли против таткото како што во денешното евангелие негодуваше другиот брат на враќањето на својот блуден брат?
Сте читале дека ни желбата, ни одлуката е ни ваша, ни наша дури и за паѓањето на едно влакно од нашата глава.
Ајде иде Прочка, па белким и ум и покајание топтан!, напиша отец Пимен на Фејсбук.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *