Почетна Коментар Отец Пимен: Боже дај ни трпение и смеа
Отец Пимен: Боже дај ни трпение и смеа

Отец Пимен: Боже дај ни трпение и смеа

957
0

Новост ли е ако кажам дека Христос е долготрпелив и многумилостив?
Не верувам. Сте го сретнале тоа негде низ книги или интернет!
Новост ли е ако кажам дека немаме влада?
Не верувам. Сте го сретнале тоа по медиуми.
Хумор ли е ако кажам дека е опасен период за живеење?
Не верувам. На своја душа тоа го чувствувате.
Жално ли е ако кажам дека и хуморот е заложник на преосетливата политика?
Верувам. Оти и душата моја тагата ја чувствува.
Политичари, не ни давајте леб и игри туку перспектива!
Боже дај ни трпение, разум и смеа оти полесно се преживуваат вакви времиња.

Фејсбук статус на отец Пимен, европски митрополит

Fb status

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *