Почетна Интервју Отец Бобан за „Добротољубие“: Меѓусебното запознавање и искрената љубов ќе ни помогнат да ги срушиме стереотипите

Отец Бобан за „Добротољубие“: Меѓусебното запознавање и искрената љубов ќе ни помогнат да ги срушиме стереотипите

497
0

-Само искрената љубов, меѓусебно искрено дружење и запознавање ќе ни помогнат да надминеме стерeотипите – историски и политички, изјавил во интервју за бугарскиот сајт за црковни прашања “Добротољубие” отец  Бобан Митевски, свештеник од Скопската епархија на МПЦ.

Бугарскиот сајт го објавува интервјуто на отец Митевски со неговите биографски податоци како професор по догматски теологија на Богословскиот факултет на Скопскиот универзитет “Св. Климент Охридски “, претседател на здружението на наставници по Етика во религиите” “, како и шеф на кабинетот на охридскиот архиепископ г.г. Стефан.

Во специјалното интервју на Костадин Нушев отец Бобан раскажува за ситуацијата во однос на изучувањето веронаука во македонските училишта, како и за организираните детски кампови по веронаука од Бигорски манастир и манастирот “Св. Георги “во Рајчица.

Отец Бобан во интервјуто зборува и за прашањето за заедничка соработка помеѓу Бугарија и Македонија.

Погледнете го интервјуто.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *