Почетна Вести Орешковиќ: Ништо без света вода
Орешковиќ: Ништо без света вода

Орешковиќ: Ништо без света вода

126
0

Новиот хрватски Премиер, Тихомир Орешковиќ сака осветен владин кабинет. Тој за храватските медиуми изјавил дека имал намера да ја освести и попрска со света вода зградата „Бански двори“, каде е сместена хрватската влада.

-Вие знаете дека јас работев за „Тева“, израелска компанија и таму кога се отвараат нови канцеларии, навистина е прекрасна традицијата тие да бидат благословени.Не сум ги осветил „Бански двори“, но ќе го направам тоа, изјавил Оршковиќ за хравстките медиуми.

Повод за неговата изјава биле критиките што медиумите ги упатиле до дел негвите министри, поради некои  постапки кои во Хрватска се оценуваат како контроверзни.

Едена од тие „контроверзнии“ постапки е одлуката на министерот за го освети Министерството за Бранители. Орешковиќ застанал на страната на министерот

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *