Почетна Празници Од верскиот календар на Католиците
Од верскиот календар на Католиците

Од верскиот календар на Католиците

27
0

Верски календар: 24 Април

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Фиделис од Сигмаринген.

FidelsБил роден во 1573 година во Сигмаринген. Неговото вистинско име било Марко Рој. Бил доктор, но поради верувањето во Христос одлучил да ја напушти кариерата и да им помага на болните луѓе. Сакал да ги обедини веќе разделените христијани, но многумина не го прифаќале тоа. Свети Фиделис бил убиен од протестантите.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *