Почетна Празници Од верскиот календар на Католиците
Од верскиот календар на Католиците

Од верскиот календар на Католиците

26
0

Верски календар: 1 Октомври

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Терезија од детето Исус.

sveta_terezija_od_djeteta_isusaРодена е на 2 јануари 1873 година во Алансон како деветто дете во семејството. На 15-годишна возраст заминала во манастирот на калуѓерките, наречени Кармеличанки. Терезија успеала да стане Света на тој начин што секодневното работење како и проблемите кои ги имала стрпливо му ги прикажувала на Исус Христос. Ваквиот начин на самопрочистување се нарекува “малиот пат на усовршување по примерот на Света Терезија”.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *