Почетна Празници Од календарот на Католиците за денеска
Од календарот на Католиците за денеска

Од календарот на Католиците за денеска

17
0

Верски календар: 12 Јули

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Иван Гуалберто.

sveti_ivan_gualberto2Бил роден кон крајот на десеттиот век во фирентинско семејство. Во тоа време војничкиот занает бил многу развиен. Свети Иван Гуалберто бил војник се додека не го сретнал убиецот на својот брат кој побарал прошка од него. Свети Иван го следел гласот на Евангелието и му простил за злосторството. Стапил во редот на свети Бенедикт. Умрел во 1073 година.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *