Почетна Вести Регион Од Босна се селат и попови и оџи
Од Босна се селат и попови и оџи

Од Босна се селат и попови и оџи

125
0

Лани од БиХ си заминале 35.000 луѓе од кои повеќето млади и високообразовани.

Освен меѓу лекари, професори, фризери, заварувачи, има и свештени лица кои заминуваат во странство и работат нешто сосема друго.

На овој проблем посочија и од Католичката црква.

Една бискупија лани останала без шест свои членови кои отишле на Запад, а седум други најавиле дека ќе заминат.

Ефендијата Хасан Џафиќ по 19 години поминати како верско лице во БиХ отишол во Германија за да биде негувател.

Тој вели дека економскиот момент е пресуден, и дека со плата на имам може да се живее во БиХ, но дали тоа е доволно?

Вели дека за подобро да живее во БиХ освен платата на имам, мора да заработи и хонорар.

/ФАКТОР.МК

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *