Почетна Вести Обраќање на Иванов на меѓурелигискиот дијалог во Рим

Обраќање на Иванов на меѓурелигискиот дијалог во Рим

56
0

Меѓурелигискиот дојалог е најдобар начин за за борба против радикализаицијата и екстремисмот.

Претстедателот Ѓорге Иванов од Рим, каде учествува на 7. Состанок на високо ниво во организација на Меѓународниот центар „Низами Ганџави“ и Италијанското друштво за меѓународни организации – Иницијатива за Глобален дијалог во мултиполарен свет, порача дека доколку сакаме да имаме мир во светот мора да градиме соживот, односно взаемно да се почитуваме и да ги прифаќаме своите различности. Иванов порача дека преку искрен дијалог треба да се запознаваме и да го почитуваме различниот.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *