Почетна Анализа Николовски: Можно е МПЦ-ОА да добие автокефалност како по книга, единствена таква црква на новото време

Николовски: Можно е МПЦ-ОА да добие автокефалност како по книга, единствена таква црква на новото време

1.06K
0

Новинарите Бранко Ѓоргевски и Марјан Николовски беа дел од дебатата на ТВ Шенја за состојботе кои се случуваат меѓу МПЦ-ОА – СПЦ и Вселенската Патријаршија.

Во една од поентите се потенцира дека развојот на настаните, за кои многумина се уште имаат сомнеж, дава надежи дека сепак на крај може да се случи МПЦ-ОА да добие автокефалност како по книга, односно да биде единстената православна црква чија автокефалност нема да ја оспорува ниту една црква.

Погледнете ја дебатата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *