Почетна Вести Неверојатно: Кога попот ќе ви ја отвори свадбата со оро

Неверојатно: Кога попот ќе ви ја отвори свадбата со оро

1.52K
2

Еден свештеник на грчката православна црква стана хит на социјалните мрежи, откако беше објавено видео како тој заедно со младоженците врти оро на нивната свадба.

POPНеговиот играорски настап ги воодушевил сите гости на свадбата, кои станале да го гледаат, храбрејќи го со аплаузи и овации.

Секоја чест, неверојатно, прекрасно, се само позитивни коментари на социјалните мрежи за овој свештеник.

Погледнете:

Коментар(2)

  1. Така е, затоа што тие имаат традиција на љубов кон свештенството и духовните отци. Масовно ја имаат.

  2. Гледате ли со каква љубов и вера младоженците и сватовите секој гест на овој духовен отец го примаат како вистински благослов Божји? Со срце слободно да љуби и да има непосрамлива надеж? А кај нас во Македонија дали воопшто внимаваме на заповедта „Не судете и не осудувајте!“? „Не судете за да не бидете судени!“? … „Зашто со каква мерка мера мерите со таква и ќе ви се мери!“? Сето тоа се зборови на нашиот Спасител и не се однесуваат просто на Страшниот Суд како што велат некои, туку на судот којшто ние самит го извршуваме врз себе со своите мисли, чувства, зборови и дела. Ние самите сме кројачи на својата судбина, а животот е судбина не како предодреденост, туку како збирка на аудови што ги вршиме самите над себе и едни со други. Бог ни дал толку голема слобода и сила, кои се за нас не само неописливи, туку најчесто и несфатливи, па оттаму и неприменливи.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *