Почетна Празници Недела на молитва за едниство
Недела на молитва за едниство

Недела на молитва за едниство

73
0

Верски календар: 18 јануари

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Неделна молитва за единство на христијаните.

Од 18 до 25 јануари во христијанскиот свет се одржува неделна молитва за единство на христијаните. Тие заеднички молитви го меѓусебно ги поврзуваат христијаните: бидејќи “Таму, каде што се двајца или тројца собрани во мое име, тука сум и јас меѓу нив”- Исус. Секој добар христијанин ќе настојува со молитва да учествува во екуменската работа на црквата. На неделната молитва учествуваат милиони христијани со различна вероисповед. Да им се придружиме на христијаните и да се помолиме за единство на оние кои веруваат во Христос, бидејќи желбата на Христос е: “Сите да бидат заедно”.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *