Почетна Политичка теологија Научниците докажаа: смртта не постои!
Научниците докажаа: смртта не постои!

Научниците докажаа: смртта не постои!

915
2

Сите луѓе се бесмртни, покажуваат новите откритија.

Животот по смртта е една од најголемите мистерии на човештвото, но според најновите откритија, научниците тврдат дека смртта не постои – само телото умира.

Според Стјуард Хамерхоф од Универзитетот на Аризона, свеста продолжува да живее на квантно ниво.

naukaБританскиот физичар Роџер Пенроуз оди уште подлабоко и тврди дека тој и неговиот тим нашле докази за тоа дека микротубулите (клеточни компоненти на Цитоскелетонот), се засновани на протеини кои носат квантни информации на субатомско ниво.

Пенроуз исто така тврди дека кога човекот ќе умре, оваа квантна информација се ослободува од микротубулите и истекува во просторот.

Ако човекот сепак, оживее, квантната информација се пренесува назад во микротубулите и таа често предизвикува чувството на блиска смрт.

Според научникот од Институтот за физика во Минхен Макс Планк, физичката вселена во која живееме е само наша перцепција, и кога нашите тела умираат претстои вечноста.

Д-р Ханс дури истакнува: „Она што го мислиме за тука и сега, овој свет, тоа е всушност матерјалното ниво, она што можеме да го прифатиме. Овој свет има корени. Така нашите животи се поврзани со следниот живот. Телото умира, но духовната, квантната област продолжува да живее. Значи сите сме бесмртни“.

Д-р Кристијан Хелвинг од Институтот за биолошка хемија додава: „Нашите мисли, волјата, свеста и чувствата прикажуваат особености кои би можеле да се наречат духовна природа. Ниту една природна сила, како на пример гравитацијата, не може да биде духовно одредена“.

Коментар(2)

  1. Ovie naucnici se, siguren sum, svetogorski kalugeri, na koi sto, posle smrtta, cerepite ime se poredini kako prazni lejki vo sifonjer.

  2. Tretmanot na postoenje ili nepostoenje na smrtta od aspektot na religijata ne moze da se prefrluva na naucen tretman, bidejki religijata ne e nauka, pa nesto da dokazuva, tuku religijata e ideologija, a ideologijata se bazira samo na teorija , nitu edna teorija ne moze naucno da se dokaze. Taka da i dokazite na baza na religijata ne se zemaat kako naucni dokazi. , tuku vreski religiozni, a tie dokazuvanaja nemaat nitu realonost nitu kraj. Religioznite teorii ne mora da se naucno dokazuvaat , nitu pak podlezat na naucno dokazuvanje , tuku na versko–de se veruva votoa, bez obvrska na dokazubanje.m .Na taa baza se zasnova i osnovnata bogoslovska-nauka, Dogmatika, koja se zasniva na vera bez dokazuvanje, kako na primer Eden bog vo tri lica, ne moze da se dokaze, ali koj ne veruva vo toa ne moze da bide clen na zaednicata na vernite koja se vika , na grcki ekklisia, na staroslovenski cerkov, na sovremeni slovenski jazici crkva.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *