Почетна Репортажа Најмасовната светска литија на мирот го „освои“ Киев
Kiev 2
Kiev 7
Kiev 1
Kiev 3
Kiev 4
Kiev 5
Kiev 6
Kiev 8
Kiev 9
Kiev 10
Kiev 11
Kiev 12

Најмасовната светска литија на мирот го „освои“ Киев

499
0

Откако беше забранет молебенот на Владимирскиот кеј, Поглаварот на Украинската православна црква – Московска Патријаршија, Митрополитот Онуфрије, заедно со архиереите и свештениците ја предводел неколку илјадната литија која била оформена од неколку страни на Украина кои од 3 јули тргнаа во голема мировна литија кон Киев.

Според информациите на руските медиуми во литијата учествувале повеќе од 80 000 луѓе, а литијата била долга повеќе од три километри и широка над 20 метри.

Верниците поминале низ централните улици на Киев. На сеукраинската литија биле носени икони на Пресвета Богородица.

ГАЛЕРИЈА:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *