Почетна Вера На Петковден МПЦ доби уште еден свештеник
breg 1
breg 2
breg 3
breg 4
breg 5
breg 6
breg 7

На Петковден МПЦ доби уште еден свештеник

494
0

Македонската Православна Црква – ОА, преку Брегалничката епархија доби уште еден свештеник во своите редови.

На 27 октомври 2017 година, кога црквата го празнува споменот за  Преподобнаата Параскева – Петковден, надлежниот Брегалнички Митрополит го ракоположил во свештенички чин ѓаконот Никола Митов од Штип.

Чинот на ракополагање храмот во населбата Сењак 2 во Штип.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *