Почетна Вера Муслиманите вечерва ја слават ноќта предвесник на Рамазан
Муслиманите вечерва ја слават ноќта предвесник на Рамазан

Муслиманите вечерва ја слават ноќта предвесник на Рамазан

194
0

Вечерва е Лејлетул Берат уште една голема ноќ за припадниците на исламската вероисповед насекаде низ светот!

Оваа ноќ се смета за предвесник на големиот месец на постот Мубарек Рамазан!

Оваа ноќ се одбележува уште и како ноќ во која Мелеките (Ангелите) започнуваат да ја пишуваат судбината на човештвото, како и за секој поединечно за претстојната година!

Во традицијата на муслиманите позната е уште и како ноќ на простувањето, судбината и желбите и ноќ во која Аллах со посебна милост гледа кон нас, и им простува на сите, освен на оние на кои срцата им се полни со омраза и непочитување кон другите!

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *