Почетна Вести Христијанство МПЦ сака да ги оплодува парите, а не да стојат „под перница“
МПЦ сака да ги оплодува парите, а не да стојат „под перница“

МПЦ сака да ги оплодува парите, а не да стојат „под перница“

578
0

МПЦ-ОА сака да ги оплодува парите, а не да и стојат „под перница“ како мртов капитал, според тоа што го вели владиката Тимотеј, кој за „Слободен печат“ потврди дека црквата е содружник во фирма за производство на електрична енергија ХЕЦ Драгов Дол, заедно со други субјекти.

-Зошто контроверзен? Ако овие проекти се одобрени од државата, Црквата нема причина да ги гледа како проблематични – вели владиката.

Според Тимотеј, МПЦ-ОА во моментов располага со одредени финансиски средства и смета дека е подобро „тие да не седат така туку да се вложат во нешто, за да се оствари добивка“.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *