Почетна Вести Монахињи произведуваат природен сапун
Монахињи произведуваат природен сапун

Монахињи произведуваат природен сапун

365
0

Монахињите од Марковиот манастир, кај Скопје од неодамна почнаа изработка на сапун со природни органски состојки.

Сапунот не само што е добро изработен, туку е и прекрасно дизајниран, прикладен за секоја пригода и подарок.

Сапунот е изработен на древниот начин на изработка, со лековитата свинска маст, збогатен во основа со кокосово масло и билки.

Засега монахињите изработуваат четири вида сапуни, со кокос, какао, бозел и мајчина душичка.

При изработката на сапунот е додадено и миро, како благослов од манастирот.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *