Почетна На иста страна Меѓурелигискиот дијалог како одговор на зголемените закани од фундаментализам и тероризам

Меѓурелигискиот дијалог како одговор на зголемените закани од фундаментализам и тероризам

72
0

Меѓурелигискиот дијалог треба да понуди решенија и за справување со актуелните состојби предизвикани од миграциите и бегалската криза, посебно во услови на зголемена закана од фундаментализам и тероризам, вели директорката на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, Валентина Божиновска

valeМеѓурелигиската конференција која втор ден се одржува во Битола има за цел да упати обединувачки пораки во тој правец. Семејството, миграциите, бегалските кризи и тероризмот како предизвици за интеркултурниот и меѓурелигискиот дијалог, како и употребата и злоупотребата на современите начини за електронска комуникација и на социјалните мрежи, беа темите на кои денеска дискутираа учесниците на вториот ден од четвртата Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог, што се одржува во Битола.

Целиот разговор погледнете го во видеото.

/КАНАЛ5

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *