Почетна Галерија Македонците од Австралија за Цветници со Игуменот Гаврил
a 21
a 20
a 19
a 18
a 17
a 16
a 15
a 14
a 13
a 12
a 11
a 10
a 9
a 8
a 7
a 6
a 5
a 4
a 3
a 2
a 1

Македонците од Австралија за Цветници со Игуменот Гаврил

326
0

Во Цветната Седмица, 24 април кога во 2016 година, Црквата го слави споменот на Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим, празник познат како Цветници, отец Гаврил заедно со отец Ефрим отслужија Божествена Литургија во храмот Успение на Пресвета Богородица – Сиднам.

Литургијата беше масовно посетена од Македонците во Австралија.

Галерија:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *