Почетна Вести Христијанство Ковачевски: Манастирот Св. Јован Бигорски е живо сведоштво за автентичниот македонски идентитет
Kovacevski bigorski
Kovacevski bigorski 1
Kovacevski bigorski 2
Kovacevski bigorski 3
Kovacevski bigorski 4
Kovacevski bigorski 5
Kovacevski bigorski 6

Ковачевски: Манастирот Св. Јован Бигорски е живо сведоштво за автентичниот македонски идентитет

480
0

Премиерот Димитар Ковачевски беше во посета на манистирот ,,Св.Јован Бигорски”.

-Манастирот Св. Јован Бигорски е живо сведоштво за автентичниот македонски идентитет.
Делата на македонските преродбеници од 19 век, црковните книги и зачуваните писма на бигорските игумени и монаси во манастирската библиотека говорат за нашата многувековна црковна историја и култура.

Со историската одлука за признавање на автокефалноста на МПЦ-ОА, вратите и убавините на манастирот Св. Јован Бигорски, се отвораат и за верниците од сите сестрински православни цркви, вели Ковачевски.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *