Почетна Репортажа Видео Која е Ахмадија?

Која е Ахмадија?

422
0

Ахмадија муслиманска задница или џемат е термин кој за многумина во Македонија се уште е непознат, иако ова верско учење веќе има повеќе од стотина верници, претежно во источна Македонија.

Кои се всушност Ахмади муслиманите? Зошто традиционалниот ислам не ги признава и ги смеат за секта во Исламот.

Религија.мк го прифати предизвикот да го посети најголемиот собир на оваа верска заедница кој еднаш годишно се одржува во Германија. Годинава во Карлсруе.

Погледнете ја репортажата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *