Почетна Празници Кој светец го слават денеска Католиците?
Кој светец го слават денеска Католиците?

Кој светец го слават денеска Католиците?

29
0

Верски календар: 05 јуни

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Бонифациј.

sveti_bonifacije3Бил роден во Англија. Во 716 година, го проповедал Евангелието меѓу Германите. Тогаш кралот Гргур Втори му дозволил да биде мисионер меѓу Германите. Свети Бонифациј во Германија основал манастири. Својата верност кон Христос ја потврдил со маченичката смрт во 754 година.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *