Почетна Интервју Кој е имамот од Скопје, кој во Германија доби признание од Меркел

Кој е имамот од Скопје, кој во Германија доби признание од Меркел

488
0

Погледнете го видео интервјуто со Бенјамин Идриз, главен имам во Минхен, кој за промоција на меѓуверсјката толеранција во Герламнија доби признание лично од германската канцеларка, Ангел Меркел.

Идриз е роден во Скопје, а богатсвото на македонската мултирелигиозност ја пренесува и во германското општество, кое во последните години е со сериозни проблеми поради појавата на исламофобија.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *