Почетна Празници Кога почнува ифтар, а кога суфур на првиот ден од рамазанските пости?
Кога почнува ифтар, а кога суфур на првиот ден од рамазанските пости?

Кога почнува ифтар, а кога суфур на првиот ден од рамазанските пости?

154
0

ОД ИСЛАМСКИОТ КАЛЕНДАР

Во Скопје времето на суфур (кога почнува постот) e во 3 часот и 10 минути, додека времето на ифтар (кога завршува постот) е во 19 часот и 54 минути.

Времето на ифтар и суфур во Прилеп и Куманово почнува една минута порано, во Велес 2 минути порано, Штип 3 минути, во Кочани 4 минути, во Струмица и Валандово 5 минути, а во Делчево 6 минути порано.

За разлика од времето на ифтар и суфур во Скопје, во Ресен и Битола тие почнуваат една минута подоцна, во Тетово, Гостивар и Кичево 2 минути, а во Охрид, Дебар и Струга 5 минути подоцна.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *