Почетна Вести Европа Кипарскиот Синодот одлучува по спомнувањето на Епифаниј од Хризостом на литургија
Кипарскиот Синодот одлучува по спомнувањето на Епифаниј од Хризостом на литургија

Кипарскиот Синодот одлучува по спомнувањето на Епифаниј од Хризостом на литургија

126
0

Синодот на Кипарската архиепископија на новредна седнца го разгледувал спомнувањето на Киевскиот митрополит Епифаниј од страна на Ахриепископот Хризостом.

Откако поглаварато на кипарската црква, го спомна поглаварот на Украинската црква, што дефакто значи и негово признавање, се појавија реакции од неколку владици на Кипар, по што Синодот вчера одржал седница, но не донел одлука. Таа е одолжена за денеска.

Портпаролот на Кипарската Архиепископија изјавил дека на седницата на Синодот внимателно, во духот на едниството било разговарано и биле сослушани сите мислења.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *