Почетна Празници Католиците денеска го слават Преображението Господово
Католиците денеска го слават Преображението Господово

Католиците денеска го слават Преображението Господово

24
0

Верски календар: 06 Август

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Преображение Господово.

preobrazenje_gospodinovoСвети Мојсиј и свети Илија како претставници на Стариот завет и свети Петар, свети Јаков и свети Иван од Новиот завет биле сведоци на Исусовата слава. Апостолите од Новиот завет биле сведоци на Исусовото понижување и маките кои ги претрпел на Велики петок. Гледајќи толкава слава на Преображението Исусово, нивното срце се наполнило со радост и големо верување.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *