Почетна Празници Католички светец на денот
Католички светец на денот

Католички светец на денот

8
0

Верски календар: 21 Јули

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Ловро од Бриндизи.

sveti_lovro_iz_brindisija1Бил роден во 1559 година, во Бриндизи, во Италија. Во 1582 година станал свештеник. Како теолог патувал низ Европа ширејќи ја пораката на Исус за спасение на сите луѓе. Напишал многу верски книги. Умрел во Лисабон, во 1619 година.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *