Почетна Празници Католички светец на денот
Католички светец на денот

Католички светец на денот

18
0

Верски календар: 23 мај

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Иван Крстител де Роси.

Ivan papaРоден е на 22 февруари 1698 година во местото Волтаџо, во близина на италијанскиот град Џенова. Бил свештеник во Рим и го проповедал Христовото евангелие. Материјално и духовно се грижел за болните луѓе и за сиромашните. Римјаните се одушевувале поради неговата светост и издржливост при помагањето на сиромашните луѓе. Умрел на денешен ден во 1764 година.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *